23 Şubat 2010 Salı

Romanya Coğrafyası ve Yerleşimi

Romanya Lokasyon'u Karadeniz sınırı
Romanya Orta Avrupa ve Macaristan ile hisse sınırlarının güneydoğu bölgesinde kuzeybatısında bulunmaktadır, güney güneybatı, Bulgaristan, Sırbistan, Karadeniz doğusunda güneydoğusunda, Ukrayna ve kuzey ve Moldova Cumhuriyeti için doğusunda. Oregon Kabaca boyutu, Romanya alanında en büyük ikinci ülke, Polonya after.
ROMANYA HARİTALAR
Romanya, Avrupa'da
Romanya fiziksel göster
Romanya yol haritası
Romanya demiryolu harita

Romanya Coğrafi konumu:
enlemleri 43 ° 37'07 "ve 48 ° 15'06 arasında" Kuzey ve boylam 20 ° 15'44 "ve 29 ° 41'24" Doğu.
Romanya yaklaşık 300 mil ve 400 mil Güney Batı Doğu Kuzey uzanır.

Bükreş - Romanya'nın başkenti - Portland şehirler - Oregon; Montreal - Kanada; Venedik - İtalya ve Bordeaux - Fransa ile aynı enlem bulunmaktadır.

Romanya topraklarında görkemli dağlar, tepeler güzel, verimli ovaları ve sayısız nehir ve göllere sahip. Ülke eteklerinde her iki taraf ve nihayet dış kenarın büyük ovalarda sınırlanmıştır ve Karpatlar Çapraz merkezi. Ormanlar ülkenin dörtte biri üzerinde ve fauna kapağı bir Avrupa ayı, geyik, vaşak, dağ keçisi, kurt dahil olmak üzere zengin biridir. Efsanevi Tuna Nehri dünyanın en büyük ve en biodiverse Romanya sulak alanların oluşturulması sonrası sekiz Karadeniz de ülkeye yolculuk biter, Tuna Deltası.
Bir ülkenin üçte Karpat Dağları'nın (aynı zamanda Transilvanya Alpleri olarak da bilinir) oluşur. Başka bir üçüncü tepeler ve yaylaları, meyve bahçeleri ve üzüm bağları ile zengindir. Romanya Üçüncü son verimli bir ovanın, büyük ölçüde tarıma ayrılmıştır.

Fiziksel Romanya özellikler

* Dağları: Romanya topraklarının% 31
* Hills ve bahçeleri: 36%
* Ovalar:% 33
* Alanları nehirler ve göller ile kaplı:% 3.7
Göller * Toplam sayısı: 3.500
* Göller büyük 250 dönüm: 300
* En yüksek dağ tepe: Moldoveanu Mt. - 8.349 ft (2544 m.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.